Isnin, 24 Januari 2011

Nothing Special About Me..

duk pot pet saja kt blog nie...aku haram xkenalkan dri langsung..
bajet terkenal kot...hahaha...
whatever lal..
kali nie aku nk cerita tntng dri aku...( ^_^)
nama diberi anis wahida bt mat isa...
jus cll me anis or nis...
kwn2 sekolah dlu slalu pngei aku mat anis..
entah mai mn "mat' aku pon xtaw...mybe sebab aku nie jnis kasar ckit kot...
hehehe..kasar sikit je taw...!!
dalaman aku 'lembut' (bajet jew..!!)
aku mmg berasal dr perlis...tp ska menipu ckp asal dr kelantan..hehe..
saja ja nk bg org keliru ckit...
tp aku sayang perlis..!!! lahir kt perlis..membesar kat perlis..
aku dilahirkan pada 30.12.1988...meraung2 la msa nie kat mak aku..
'mak...awat x branak ceqq taun baru..' (kena penampaqq free ja dr mak aku..)
'ang ingt branak nie leh tahan2 ka...'  (bussHH..ambik ang)
whatever lal...aku xkisah sngt pon..
sja ja ska usik mak aku...hehe..
aku nie anak keempat dari lima orang adik beradik..
im d only daughter..!!!
anak manja....ska mgada2...kuat teriak...itulah aku..
aku xdak kak or adik pmpuan..mmg btl2 bosan...
mujur ada mak...mak aku adalah kwn baik aku...
pape masalah ak akan mgadu kat dia...
sampai abg aku buli pon aku akan cll n mgadu kt dia..
amik ko abg  !!! kena pot pet ngn mak..haha..
mmg aku anak mak kan....(hehe)
first aku sekolah kt Sekolah Kebangsaan Oran..
sekolah ni dlm kampung je...besa2 ja..
masih ingt lg msa mula2 daftar msuk sek..aku dah hilangkan buku teks matematik..
besa la budak2..bkn rti nk jga brang pon...
dpt plk ckgu matematik yg garang kalah Singa..
taip2 hri dia ketuk pala aku n tampaqq aku... 
weiii!!! mak pak aku xpenah pon bt aku taw....bengOng pnye olang..
sampai satu tahap aku mmg xtahan kena dera..aku mgadu kt mak....
apa lg..bengang gler laa org tua 2...ayah aku tros g serang ckgu tu,,
amik ang..!! lpas kejadian 2..dia xpnah bt jht kt aku dah..malahan buku teks maths aku dia tlg balutkan lg..
hahaha....bla ingt blik nk tergelak la jugakk...:-)
amik iktibar laa...harap aku xkan bt bgtu kt anak muridku nt...insyallah..
msa sek menengah aku masuk Sekolah Menengah Syed Sirajuddin...kt jejawi jew...
xla jauh sangat dr umh...p sekolah naik bas masa 2...
msa 2 tambang rm0.30 sehala..murah kan..
walaupun aku anak mnja tp xdimewahkan pon..
msa 2 mak bg duit blnja rm 1.40 je...
yela...dlu susah..abg2 aku duk blajaq kt U..kna la bajet perbelanjaan ...tp aku xkisah pun..
budak2 lg kan..mn taw nk shopping2 nie...haha..
aku sek kt c2 sampai form 6...lama gler..saja ja..mlas dah nk tukaq2 sek..
lgpon da ramai kwn kan...huhu..
lpas abis exam STPM aku bnyak stay ngn abg aku num 3 kt kelntan..
jga anak menakan aku r...Muhammad Ammar..
xlama lpas 2 aku dpat masuk UPSI..
kos pendidikan Khas...erkkk...apa menatang 2..
mula2 aku sendri pon tarak tahu..yela..msa isi borang UPU aku tidoqq...kwn aku yg tlg btkan..
amik ang....aku anggap je ia takdir..
so teruskan aje laa...mlas nk pkir bnyak2...
masa mula2 dtg UPSI..tiap2 jam mak aku cll..tnya bt apa..yela..aku xpnah duk asrama...
xpnah berjauhan dr fmly...ttbe ja duk jauh dr diowg..msti diowg risau..
tp lama2 aku dah ok la..dah bleh time persekitaran d sini..
kwn2 pon bertambah ramai..skrg dah msuk tahun ke 3 aku d UPSI..
insyallah bln 7 nie aku akan praktikal...
Syukur bnyak2 pd Allah..:-)
blajaqq dah pon nk abis...kwin bla lg eikk???
hehehe..
insyallah thun 2013 kot..ikut bajet lal..
pkwe aku skrg org perlis..umh kitaorg pon dekat jew...
lgpon fmly kmi dah sama2 kenai...xkisah la..
umh dia pon dah jd port aku melepak petang2...hehe,,
dekatkan dri ngn mak mentua...:-p
dia org biasa2 ja...xensem pon..tp dia sngt2 baikk..
selalu jga aku....malahan mak aku syg dia lbih dr aku.......
mn aciii...!!!..
klu kmi gado msti mak akn sebelahkan dia...huhuhu..
sayang sngt la 2..
menyampah.!!!!
xkisah la pape pon...
jnji kmi bahagia...semoga jodoh kmi pnjng...insyallah :-)


dah penat bercerita...

to be continue..............

bye2  !!!..MmmuaaaHH..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan